Een 'refresh' voor de benedenverdieping

Gepubliceerd op 29 augustus 2024 om 11:55

Een snelle verbouwing: geen tijd voor details

Ruim 3 jaar geleden kregen we de sleutel van onze jaren 70 woning, er moest veel aan gebeuren. Draagmuren, nieuwe keuken, nieuwe badkamer, vloeren, schilderwerk, plaatsen van een dakkapel en extra dakraam. Noem maar op... Een hele klus als je maar 8 weken de tijd hebt! Als ik er nu op terug kijk ben ik trots dat we dat toch hebben gedaan met een peuter van 2,5 jaar en baby van 5 weken oud.

 

Door de beperkte tijd voor de verbouwing, was er geen ruimte voor details. Zo stonden er nog zoveel dingen op mijn wensenlijst. Elk jaar hebben we een verschillende ruimte aangepakt en echt 'ons eigen' gemaakt. Nu was het tijd voor de benedenverdieping.

Tijd voor een refresh van de keuken

In de korte tijd van de verbouwing zijn er helaas heel wat dingen misgegaan met het ontwerp van de keuken. Door tegenslagen met de de draagmuren die we weg hebben gehaald zijn de pilaren op andere plekken gekomen dan in eerste instantie verwacht en moesten we daaromheen het eiland plaatsten. Ik heb heel lang moeite gehad met de asymmetrie & wist niet zo goed hoe ik dat het beste moest oplossen. 

 

Textuur, sfeer en wandplanken

Ik ging aan de slag met het toevoegen van textuur door het plaatsen van deze mega schattige 5x5 cm zelige blanc tegeltjes. Hierdoor oogt de keuken wat speelser en trekken de tegels je aandacht en niet alleen de pilaren. De tegels zijn handgemaakt, waardoor ze allemaal verschillend zijn. Dit geeft een heel mooi effect en breekt de strakke, moderne lijnen. 

 

A touch of warm grey

Door de aandacht te vestigen op de tegels koos ik voor hele subtiele barkrukken in een warme grijstint. Ze zijn heel elegant, comfortabel en minimalistisch. Voor de keukenmuur kozen we ook een warme neutrale grijstint om de keuken er wat meer uit te laten springen en warmte toe te voegen.

 

Sfeer door verlichting en decoratie

Voor de verlichting koos ik hele subtiele ronde hanglampen, die zorgen voor sfeer, maar niet de aandacht trekken. Precies waar ik op zoek naar was! De muur achter het keukenblok was altijd heel leeg, waardoor ik het echte gezellige 'keukengevoel' miste... hoge kasten zie je bijna niet meer en koos ik ook bewust niet voor om de keuken zo open als mogelijk te laten. Zoekend naar andere opties vond ik deze prachtige ronde eiken wandplanken. Heel smal en organisch, functioneel en super fijn voor decoratie, koffiemokken, glazen etc. Ik oliede de planken in dezelfde kleur als de rest van de keuken zodat alles een mooi geheel is. Ze voegen een speels effect toe aan de ruimte & hout zorgt voor extra warmte en gezelligheid.

Mijn favoriete ruimte naast de keuken

Aangrenzend aan de keuken zit een kleine tuinkamer/serre. Van 3 bij 2,5m. Waar een comfortabel bankje staat en een speelboog voor de kids. Mijn favoriete plekje om de dag te starten met een heerlijk kopje koffie. 

Ook warmte en textuur in de eetkamer

In de eetkamer hebben we ook het een en ander veranderd, zo hebben kozen we voor een licht eiken tafel, passend bij de eetkamerbank die we al hadden, nieuwe eetkamerstoelen en een wollen vloerkleed. Het vloerkleed voegt zo veel meer sfeer toe aan de ruimte. In het begin was ik nog een beetje sceptisch, 3 kleine kinderen en een kleed onder de tafel... als dat maar goed gaat. Maar de stof ik makkelijk te reinigen en tot nu toe hebben we geen vlekken, alleen maar lekker warme voetjes :)

Meer licht door licht-doorlatende gordijnen

We hadden de vorige gordijnen overgenomen bij aankoop van het huis en hoewel ze mooi waren van kleur lieten ze weinig licht door, waardoor je een verkleinend effect kreeg. Daar is verandering in gebracht door te kiezen voor inbetweens in een zand-kleur. Zo hebben we meer licht in huis, maar wel sfeer en privacy.

Woonkamer en keuken als geheel 

We hebben er bij de verbouwing voor gekozen om hetzelfde meubel van de keuken te gebruiken voor de tv-muur. Waardoor de ruimte een mooi geheel is. De eikenkleur geeft heel veel warmte en sfeer, maar ik miste nog de juiste sfeerverlichting. Zo kozen we voor een LED-strip onder aan het meubel en sfeerverlichting door een kleine lamp gecombineerd met een vloerlamp. 

Sfeerverlichting is zo belangrijk en heeft invloed op hoe je je voelt. Op de foto's hierboven zie je de prachtige bloesem scéne uit de @philipshue galerij voor een fleurige sfeer overdag & ‘s avonds kleurt de verlichting automatisch in mijn favoriete ‘ontspannen’ setting.

Extra textuur voor de muur naar de hal

Door de rustgevende basis met ton-sur-ton kleuren een beetje pit te geven gaf ik de muur naar de hal toe een touch-up doormiddel van dit prachtige 'secret garden' behang. Heel veel kleine toevoegingen, die ervoor zorgen dat ons huis nog meer als 'thuis' voelt.

Shop the look

Iets gezien, wat ook heel goed bij jou in huis zou passen? Hier vind je alle producten & links.

 

Keuken

Tuinkamer

Eetkamer

Woonkamer

  • Tv-meubel gemaakt door Keukenstudio Stormink
  • Smartverlichting Philips Hue
  • Vaas Stucco By-Boo 
  • Posters: Posterstore
  • Tapijt van Jabocarpets
  • Stoel Wigiwama van DeGeleFlamingo

 

Accent Keukenmuur

  • Behang Secret Garden van Borastapeter
  • Leertoren van CurveLab
  • Spiegel Gem van By-Boo
  • Wasbare loper keuken van Teppana

 

Mocht je nog een andere vraag hebben, neem een kijkje op mijn instagram pagina of laat een berichtje achter hieronder.

Bedankt voor het lezen! Liefs, Charis

Reactie plaatsen

Reacties

Marijke Hurenkamp
een maand geleden

Hoi Charis,

Wij vinden jullie vloer erg mooi en zijn benieuwd welk merk, materiaal en kleur dit is en waar jullie deze destijds hebben gekocht.

Benieuwd naar je reactie!

Fijn weekend

Hartelijke groeten
Marijke

Charis
een maand geleden

Hoi Marijke,

Helaas kan ik er niet op reageren, heel gek. Dan maar zo...

Wij kozen voor een PU gietvloer van het merk Arturo in de kleur Calm Breeze, een hele mooie warme grijs/beige tint. Deze is gelegd door degietvloermaker.nl - erg tevreden over!